Vagyonadó-kalkulátor: újra bakizott az APEH

Pénzcentrum2010. január 5. 16:00

Az APEH sem tudott róla, hogy de valójában kint volt a honlapján a még el sem készült vagyonadó-kalkulátor. A tesztverzió nem lehetett volna éles, az adóhivatalnál nem tudják, hogyan kerülhetett ki a link - írja az Index.

Az APEH-nek január elsején negyedszerre sem sikerült tartania a vagyonadó-kalkulátor elkészítésére rá szabott, illetve vállalt határidőt. Az adóhivatalnál is elismerték, nincs fent a honlapjukon az éles számológép, mert még tesztelik.

2010.01.04 15:32
Vagyonadó: negyedszerre sem tartotta a határidőt az APEH

A cikk megjelenése után több olvasó is felhívta az Index figyelmét, mégis van fent az APEH oldalán egy vagyonadó-kalkulátor. A https://secure.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk_becs ult linken volt elérhető a számológép.


Mostanra csak oldalról készített képek maradtak, mert miután jelezték az adóhatóságnak, hogy mégis megtalálható honlapjukon a kalkulátor - amelyről nem tudtak -, az APEH eltávolította a linket a honlapjáról. A linken most ez a felirat fogad: "A keresett oldalt valószínűleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Nem törték fel az APEH honlapját hekkerek - zárta ki Bakonyi Ágnes, az adóhivatal szóvivője ezt a lehetőséget. Az Ügyfélkapun keresztül is tesztelték a rendszert, de azt sem hekkelték meg. (Erre utal egyébként a nyilvánosságra került számológép elhelyezése: a kalkulátor nem jól látható helyen, az APEH főoldalán volt, hanem az utolsó menüpont végén.)
Az adóhatóság kiadta a próbalinket tesztelésre néhány helyre - ennyi a biztos a szóvivő elmondása szerint.

Azt az APEH-nál nem tudják, hogyan került ki a tesztverzió, náluk hibázott-e valaki, vagy a tesztelők közül járt el valaki figyelmetlenül.

Címkék: