Vagyonadó: negyedszerre sem tartotta a határidőt az APEH

Pénzcentrum2010. január 4. 15:32

Ismételten csúszik az APEH vagyonadó-kalkulátora, és új határidőt nem is tűz maga elé a hivatal. Nem lehet tudni, mikor jelenik meg a régen várt számológép - írja az Index.

November 15., december 15., december 21. és január 1. Ezt a négy, kormányrendelet illetve saját maga által megszabott határidőt mulasztotta el eddig az állami adóhivatal. A december 15-i csúszást Bakonyi Ágnes az adóhivatal szóvivője akkor azzal indokolta, hogy külső ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalkozásokat is segítségül hívott a hivatal, és a segítségükkel pontosításokat végeznek a számológépen.

A vagyonadóról részletesen: Így adózol jövőre - Ingatlanok után fizetendő vagyonadó

Már 21-i csúszást követően, december végén sem volt semmi sem biztos a kalkulátor megjelenésével kapcsolatban. Az is elképzelhető volt, hogy még a vagyonadótörvény hatálybalépése előtt - 2010. január 1-je - használhatják az adózók az elektronikus alkalmazást, azonban nem így történt.

A Magyar Rádió december 29-i adásában az APEH szóvivőjére hivatkozva január 1-jéig bezárólag a kalkulátor biztos elindulásáról számolt be, azonban a Pénzcentrum érdeklődésére a hivatalban már december 30-án sem merték 100%-ra ígérni a számológép január 1-jei megjelenését.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adóhivatalnál nem határoztak meg újabb időpontot az alkalmazás indulásával kapcsolatban, csupán annyit tudnak ígérni, hogy a kalkulátor a lehető legpontosabb adatot fogja nyújtani az adózók számára, és lesz elég idejük az adóalanyoknak használni még az első bevallási és befizetési határidő előtt - eva alanyoknak február 25., magánszemélyeknek május 20., nem evázó társas vállalkozásoknak május 31.

Címkék: