PM: a jó teljesítmény miatt kaptak jutalmat az adóellenőrök

Pénzcentrum2009. december 30. 13:36

Minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az adó-, illetve a vámhivatali dolgozók jutalmának ügyében bármiféle egyeztetés történt volna a Nemzetközi Valutaalappal -reagált a Pénzügyminisztérium egy mai lapértesülésre.


A Magyar Nemzet keddi számában egyenesen azt állítja, hogy a két meghatározó beszedő szervezet dolgozói számára a Nemzetközi Valutaalap "harcolta ki" az év végi jutalmat.

IMF Jézuska vitt jutalmat az APEH karácsonyfa alá

Mind az Európai Unió, mind pedig a Nemzetközi Valutaalap a Magyar Kormány stabilizációs, és a további növekedést megalapozó programját támogatja a 20 milliárd eurós hitelkerettel. E program alapvető célja, az államháztartás kedvező egyensúlyi helyzetének fenntartása a világgazdasági válság által teremtett súlyos körülmények között is, mégpedig úgy, hogy az ennek érdekében, vagy az ezzel párhuzamosan végrehajtott strukturális intézkedések hatására Magyarország tartósan, fenntartható módon gyors növekedési pályára álljon. A programot a kormány az ország elemi érdekei szerint alakítja, s abban a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió támogató és nem irányító szerepet játszik. A program legfontosabb elemei egyébként megtalálhatók azokban a nyilvános dokumentumokban - az IMF-nek küldött, a pénzügyminiszter és a jegybank elnök által aláírt szándéknyilatkozatokban, valamint az EU-val kötött egyetértési megállapodásokban.

A beszedő szervezetek dolgozóinak jutalma olyan hatósági irányítási kérdés, melyben sem a Nemzetközi Valutaalap, sem az Európai Uniós semmilyen véleményt nem nyilvánított, ez a kérdés és más hasonló jellegű egyedi irányítási döntések nem képezik a program részét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A program célkitűzése emellett, hogy a közszféra egészében - beleértve az adóhivatalnokokat, a pénzügyőröket is - megszűnt a 13. havi fizetés. Ugyanakkor a Pénzügyminisztérium fontosnak tartja, hogy a szorosan a teljesítményhez kötődő ösztönző rendszerek fennmaradjanak és működjenek. Ez különösen érvényes az APEH-re és a VP-re.

Címkék: