Elköltöznél az országból? Segítünk, hova menj!

Pénzcentrum2009. november 28. 11:02

Egy frissen megjelent éves felmérés szerint elhelyezkedés szempontjából Kanada, Ausztrália és Thaiföld a legjobb célpont a külföldi munkavállalóknak. A recesszió sújtotta Nagy-Britannia viszont az egyik legrosszabb választás.

A másodszor megjelenő Expat Experience szerint Kanadában a legmagasabb az életszínvonal a kivándorlók számára, ráadásul a beilleszkedés is nagyon könnyen megy. Ausztrália és Thaiföld szintén remek ajánlásokat kapott, még úgy is, hogy utóbbit szintén nagymértékben sújtotta a válság. A felmérést 3146 ember megkérdezésével végeztél el, akik 30 különféle iparágban 50 országban dolgoznak.

Tavaly még - a válság kitörése előtt - Németország, Kanada és Spanyolország minősült a három legjobb célpontnak a kalandorok számára. Nagy-Britannia azonban jelenleg az egyik legrosszabb hely a kivándorlók számára: az országból a felmérés szerint a bevándorlók 44 százaléka ment haza, szemben a 15 százalékos világátlaggal. Magyarország nem szerepelt a felmérésben, amely teljes egészében angolul elolvasható itt (pdf).

Címkék: