A Szigeten járt az APEH

Pénzcentrum2009. augusztus 17. 10:02

Az idei Sziget Fesztiválon is részt vett az APEH. Az adóhivatal sátrát ezúttal is közel annyian keresték fel, mint 2008-ban és a játékos adóvetélkedők is hasonlóan népszerűek voltak a szigetlakók körében.

A hivatalosan szerdán kezdődött és tegnap zárult könnyűzenei fesztiválon az APEH a hatósági oldala mellett az ügyfélbarát arcát is tovább akarta népszerűsíteni, megismertetni a hazai és a külföldi látogatókkal. Első alkalommal a tavalyi Sziget Fesztiválra vonult ki úgy az állami adóhatóság, hogy nem csak ellenőrzést végzett, hanem a szolgáltató adóhatóságot is bemutatta új arculati elemeinek felvonultatásával; akkor a fesztivál 5 napja alatt körülbelül 8 ezren keresték fel a hivatal sátrát.

Az APEH sátrába betérő érdeklődők idén is megcélozhatták a különböző adónemek adószázalékait, és ezúttal is választhattak a 13+1 találatos APEH-teszt kérdéseire adandó válaszok között. Az oldott hangnemben készült "Sziget-APEH-teszt" kérdései között szerepelt többi között az, hogy a válaszadó szerint vajon orvosból, ápolónőből, vagy APEH-osból van-e több ma hazánkban, illetve vajon hány magányszemély neve olvasható a 10 millió forint feletti adótartozást felhalmozó nagyadósok listáján.

A Sziget látogatói válaszolhattak arra a kérdésre is, tudják-e mi az APEH jelmondata, mi az az "szja 1+1 %", ki vagy mi az adómanó, milyen jogai vannak az adózónak, amikor ellenőrzést kap. Idén is folytatták a tavaly megkezdett "nyugtával dicsérd a napot" akciót, és 20 nyugta összegyűjtéséért, bemutatásáért ajándék járt. Az APEH sátrában naponta jelen voltak ügyfélszolgálati területen dolgozó munkatársak is, akik a különféle helyben megfogalmazódott adózói kérdésekre adtak választ.

Címkék: