Háborognak az APEH-ellenőrök: jutalmukat féltik

Magyar Nemzet2009. június 11. 09:17

A kormány tárgyalóasztalhoz ült az adóhivatal és a vámhatóság szakszervezeteivel, amelyek sérelmezik, hogy a hatóságok munkatársainak a pénzügyi tárca csökkenteni akarja a jövedelmét.

Valamiféle jutalmat mindenképpen kapnak az idén az adóhivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. A Magyar Nemzet információi szerint ezt ígérte a pénzügyi tárca államtitkára a hatóságok szakszervezeti vezetőinek.

A tanácskozást azért hívta össze a két szakszervezet, mert az a hír járta: a kormány el akarja venni jutalmukat. Az APEH-osok ennek megakadályozása érdekében a sztrájktól sem riadnak vissza, a VP-dolgozók is a legkeményebb fellépést helyezték kilátásba.

A tegnapi megbeszélésen a kabinet képviselője rögzítette, hogy a teljesítményösztönző prémiumra a jövőben is számíthatnak a szervezetek alkalmazottai, ám a mostani rendszeren módosítani szeretnének.

Jelenleg a költségvetési törvény határozza meg, mennyit kell az adott évben beszedniük az érintett hatóságoknak, valamint hogy az elvárt bevétel produkálása esetén összesen milyen mértékű pluszpénz illeti meg az APEH és a VP munkatársait. Az idén az adóhivatal jutalomkerete 17,7 milliárd forint, míg a vámhatóságé körülbelül hatmilliárd.

Címkék: