Bizonyíték: ha szép vagy, jobban kereshetsz!

Pénzcentrum2009. május 18. 10:32

A Floridai Egyetem kutatói bebizonyították: a szebb emberek jobban keresnek. Előnyösebb külsővel ugyanis magabiztosabbak vagyunk az állásinterjúkon.

Timothy Judge, a kutatás vezetője elmondta: önértékelésünkben rendkívül fontos szerepet játszik saját külsőnk. Ha tisztában vagyunk pozitív megjelenésünkkel, akkor az jelentős hatással lehet arra, hogyan viselkedünk egy állásinterjún, vagy akár egy tárgyalási helyzetben is.

A Floridai Egyetem kutatócsoportja 191 férfit és nőt vizsgált meg, 25 és 75 év között. Az alanyokat kikérdezték tanulmányaikról és pénzügyi helyzetükről, és külsejüket -a lehetőségekhez képest objektív módon- osztályozták a kutatók.

Judge professzor csapatának adatai szerint aki előnyös külsővel rendelkezik, az többet keres, jobbak az iskolai eredményei és magabiztosabb is.

Ugyanakkor a külső mellett az intelligencia is fontos szerepet játszik az fizetés mértékének alakulásában: a magasabb intelligenciahányadossal rendelkező emberek fizetése jó eséllyel szintén magasabb az átlagnál. Ha pedig valaki szép és okos is, akkor minden esélye megvan arra, hogy milliomos legyen!

Címkék: