500 embert bocsáthat el a T- Mobile: A Fülöp-szigeteken olcsóbb a munkaerő

Pénzcentrum2009. április 12. 08:00

Több mint 500 call center munkatársát bocsáthatja el a T- Mobile Nagy Britanniában. Az ok egyszerű:  jelentősen költséghatékonyabb, ha a Fülöp-szigetekre helyezik át a tevékenységet.

A TSC - amely ügyfélközpontot és telefonos segítségnyújtó szolgáltatásokat biztosít a T- Mobile számára- menedzsmentje szerint 300, a Falkirk-i központban dolgozó szakember munkájára biztosan nem lesz szükség a jövőben. Két másik egységből 118, illetve 100 embert bocsátanak el.

A T- Mobile közleménye szerint az általános ügyfélszolgálati tevékenységeket Manilába telepítik, de az összetettebb feladatokkal és a telemarketing szolgáltatásokkal továbbra is Nagy-Britanniában foglalkoznának.

 

Február közepén a Vodafone jelentette be, hogy egymilliárd fontos (322 milliárd forintos) költségcsökkentő intézkedési terv részeként 500 dolgozójától válik meg Nagy-Britanniában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ahogy a gazdaság egészére, a távközlési szektorra is egyre nagyobb nyomás nehezedik. Az iparágat duplán sújtja, hogy az emberek nem vásárolnak új készülékeket és a hívásokon is sokat spórolnak. Nem véletlen, hogy a Nokia is csökkentette a termelését az egyik legnagyobb finnországi gyárában.

Címkék: