Hozzánk is elért: kígyózó sorok az állásbörzéken!

Pénzcentrum2009. április 7. 08:45

Az elmúlt hetekben lezajlott állásbörzék általános tapasztalata az, hogy jóval kevesebb stand, kevesebb állás ám annál több érdeklődő van jelen. A álláskeresők közül most a számviteli és könyvvizsgáló végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást.

A Budapest Műszaki Főiskola idei szezont megnyitó börzéjén mintegy 40 százalékkal kevesebb munkaadó vett részt, szám szerint 32 cég a tavalyi 54-hez képest. A szervezők így is elégedettek voltak, legalább meg tudták szervezni saját börzéjüket.

A kiállítók között - nem meglepő módon - kevesebb volt a munkaerő-közvetítő és az autóipari vállalat, másik oldalról viszont kellemes meglepetésként érte a kiállítókat, hogy az érdeklődők sokkal felkészültebben, határozottabb fellépéssel, céltudatosabban, egyre jobb nyelvtudással érkeznek, mint tavaly ilyenkor.

Hasonló tapasztalattal lett gazdagabb a HVG állásvására is, ahol a válság szintén megmutatkozott: 67 vállalat 1650 állással jelent meg, ami a tavaly tavaszi 112 cég kínálta 3000 pozícióhoz képest hatalmas visszaesés, miközben a látogatók nyolcezer feletti száma rekordot döntött.

A Budapesti Corvinus Egyetem múlt heti Karrier Expóján negyedével kevesebb kiállító és feleannyi állás volt jelen, mint tavaly ilyenkor. Néhány cégnél elárulták: míg tavaly konkrét ajánlattal is megjelentek a börzéken, idén legfeljebb csak a gyakornoki programjukat tudják kínálni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Budapest Banknál idén is elsősorban pénzügyi, gazdasági és informatikai végzettségű pályakezdőknek kínálnak egy-két éves rotációs vezetőképző programokat. A Deloittenál ugyanakkor idén több könyvvizsgálói pozícióba keresnek friss diplomásokat, mint tavaly.

Az április 8-án és 9-én rendezendő műegyetemi börzére is rekordot jelentő, 15 ezres tömeget várnak a szervezők - miközben náluk is mintegy harmadával kevesebb cég regisztrált tavalyhoz képest.

Címkék: