Halj meg máskor! Nyugdíj után is dolgoztatnák a brit kémeket

Pénzcentrum2009. március 8. 08:00

Őfelsége Titkosszolgálata komoly problémákkal küzd: egyre öregebbek ugyanis az MI6 kémei. A szervezet vezetői azt szeretnék, ha sokan még a nyugdíjazásuk után is dolgoznának.

Ez a szándék elsősorban azzal magyarázható, hogy a terrorizmus és a gazdasági bűncselekmények fokozódó nyomásában még mindig nagy szükség van az idősebb kollégák szaktudására.

"Egyszerűen szükségünk van a veteránok tapasztalataira, ezért nem tartom jó ötletnek, hogy mindenképp nyugdíjazzuk őket"- mondta John Scarlett, a szervezet vezetője múlt heti parlamenti meghallgatásán.

Nagy-Britanniában az idős titkosszolgálati alkalmazottaknak - mint minden kormányzati tisztviselőnek - 65 éves koruk elérése után kötelezően nyugdíjba kell vonulniuk.


A Gordon Brown vezette kabinet ezért hamarosan dönthet arról, hogy állományban maradhatnak a 65 évet betöltött kémek is. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a nyugdíjkorhatár elérése utáni munkát nem csak a titkosszolgálat munkatársai, hanem minden köztisztviselő számára lehetővé teszik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az MI6-nél is jelentős létszámbővítést hajtottak végre a 2001-es terrortámadások, és a 2005-ös londoni merényletek után. Jelentések szerint azonban a szigetországnak egyre súlyosabb terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie.

Címkék: