Vaskos listákat készített az APEH - most Ön is megnézheti

Pénzcentrum2009. március 4. 17:30

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ismét összeállította a legnagyobb adózók gazdasági teljesítményét és költségvetési kapcsolatait bemutató TOP kiadványát, a Kiemelt Adózók Igazgatóságának gondozásában.


A szerkesztők célja, hogy az összeállítással hasznos információt szolgáltassanak a cégeknek a nemzetgazdasági teljesítményekben és az adózás területén elfoglalt szerepükről. Az üzleti sikerek mellett fontosnak tartják azt is, hogy mindenki megismerhesse a közösségi kiadásokhoz való hozzájárulás nagyságát is, hiszen a vállalatok költségvetési befizetéseikkel valamennyiünk életszínvonalának javításához hozzájárulnak.

A kötetben többek között bemutatják az árbevétel alapján kiválasztott 100 legnagyobb gazdálkodó, és a mérlegfőösszeg szerint rangsorba állított 50 pénzügyi vállalkozás gazdasági tevékenységének fontosabb jellemzőit és adóbefizetéseiket az országos adatokhoz viszonyítva.

Foglalkoznak például az egyes régiók meghatározó cégeivel is, elemzéseikben pedig kitérnek az egyes ágazatok értékesítésben, eredményességben, foglalkoztatásban betöltött szerepére.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kiadványt Ön is elolvashatja, kattintson!

Címkék: