Milliárdosok a Parlamentben: mennyit keresnek a képviselők?

Pénzcentrum2009. február 26. 09:35

A HVG friss összeállítása szerint továbbra is döntően a tisztán politikából élők foglalják el a parlamenti jövedelmi toplista első harmadát, de az élen továbbra is üzletemberek és vállalkozó értelmiségiek állnak.

Az összesítés a parlamenti képviselők tavalyi jövedelmét, osztalékbevételeit és céges juttatásait tartalmazza, külön oszlopban szerepelnek a parlamenti költségtérítések, amit viszont nem mindenki vesz igénybe.

A lista élén a 77 éves MSZP-s Kapolyi László foglal helyet havi 184,5 millió forint feletti átlagos bruttó jövedelemmel. Kapolyi többek között bányamérnök, szerkezetépítő mérnök, közgazdász, üzletember, politikus és a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

A politikus 20 évvel ezelőtt alapította a System Consulting Kft-t, mely cég mára részvénytársasággá alakult és annak Kapolyi az elnök-vezérigazgatója. A vállalat a rendszerváltáskor fennálló 900 millió dolláros orosz államadósság lebontásában vett részt és Kapolyi László eme üzlet révén Magyarország egyik leggazdagabb emberévé vált.

Őt követi Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki az Altus részvényeseként havi 11,2 millió forintos bruttóval gazdagodott és a szintén MSZP-s Magda Sándor havi 5 millió forinttal. Az első öt helyezett közé 2,1 millió forinttal a 65 éves KDNP-s jogász, politikus Dr. Rubovszky György és 1,9 millió forinttal a Fideszes Nagy Sándor tudott beférkőzni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lista folytatása:

Címkék: