VPOP-fogás: 9000 doboz cigi az utastérben! Képek!

Pénzcentrum2009. január 30. 09:26

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai tegnap délután Biharnagybajom és Sárrétudvari települések között próbáltak megállítani egy személygépkocsival közlekedő magyar férfit.

A sofőr - észlelve az ellenőrző pontot - fékezett és visszafordult. Arra nem számított, hogy néhány száz méterre mögötte is van két pénzügyőr autó, akik éppen az ilyen esetekben kényszerítik megállásra a menekülő járműveket. Amikor a jármű vezetője észrevette, hogy ismét pénzügyőri egységekkel találja szembe magát, egy kamion mögé próbált elbújni, majd miután ez sem sikerült egy mellékútra letérve akart elmenekülni. Azt nem tudta, hogy a felkínált menekülő útvonal zsákutca, amelynek végén a csempész kénytelen volt önmagától lassítani és megállni.

A vám-és pénzügyőrség munkatársai ezt követően átvizsgálták az autót, amelynek utasterében közel 9000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta volt berakva.

A több mint 4 millió forint értékű dohányterméket és a szállításra használt gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták, a csapdába csalt sofőr ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az ügy kapcsán várható bírság meghaladja az 5 millió forintot.

Címkék: