Óriásit kaszálhat, aki jó lóra tett: ebbe még a hitelből is megérte befektetni 2023-ban

Pénzcentrum2023. december 19. 18:27

Azok, akik jó jövedelemmel, zálogosítható ingatlanvagyonnal és egy kis bátorsággal rendelkeznek, azok inflációkövető állampapírt vásároltak a bankoktól felvett hitelből.

2023-ban a lakáscélú jelzáloghitelezés volumene több mint a felére esett vissza. A magas nominális kamat miatt leapadt a kereslet és megemelkedtek a törlesztők, ezzel azonban a bérnövekedés nem tudott lépést tartani. A szabadfelhasználású jelzáloghitelek kihelyezése azonban ezzel párhuzamosan 50 százalékot növekedett az idén.

Azok, akik jó jövedelemmel, zálogosítható ingatlanvagyonnal és egy kis bátorsággal rendelkeznek, azok inflációkövető állampapírt vásároltak a bankoktól felvett hitelből. Az olló ugyanis nagyon sokáig nyitva volt: a 16, majd később 19 százalék kamatot fizető PMÁP ügyfélprofiltól függően 8-9,5 százalék körüli jelzáloghitellel finanszírozták - írja a Holdblog.

Azaz gyakorlatilag saját tőke befektetése nélkül, a hitelösszegre vetítve változatlan, vagy nem jelentősen rontott PMÁP visszaváltási feltételek esetén is bőven 10 százalék feletti profitra lehetne szert tenni.

Címkék:
hitel, jelzáloghitel, megtakarítás, állampapír, titok, befektetések, megtakarítások, inflációkövető állampapír,