Szabó Levente: megfelelő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkezik a bankszektor

Pénzcentrum2023. június 5. 09:41

Leginkább a pandémia okozta a mikroválságot, de a bankszektornak jelentős likviditási tartalékai vannak - ezt mondta a Magyar Bankholding egyik vezetője egy interjúban.

Javulni fog a jövő év elejére a makrogazdasági környezet, és ez a hitelkereslet növekedéséhez vezethet - ezt mondta Szabó Levente, a MBH egyedi kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese a napi.hu-nak adott interjújában. A bankvezér szerint megfelelő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkezik a bankszektor arra az esetre is, ha a jelenlegi gazdasági kilátásoknál rosszabb forgatókönyv következne be.

Március közepéig erősen teljesített a hazai gazdaság, a március közepén történt leállás az első negyedév csak kis részét érintette, ekkor a hazai gazdaság szenvedte el az egyik legkisebb veszteséget - fűzte még hozzá.

A hazai gazdaság kedvező fundamentumait tükrözi, hogy a Covid utáni helyreállás is a leggyorsabbak között volt. A pandémia egy erős fellendülés közepette érte az országot, tehát láthatóan a pandémia okozta a válságot

- mondta Szabó Levente arról, hogy szerinte mi az oka a jelenlegi negatív kilátásoknak.

Címkék:
hitel, bankvezér, gazdaság, válság, magyar, hazai, gazdasági válság, gazdasági növekedés, pandémia,