Itt a tervezet: sokkal olcsóbbak lehetnek ezek a bankszámlák Magyarországon

Pénzcentrum2023. január 26. 09:27

Élesedett egy új rendelettervezet, ami a bankoknál nyitható alapszámla havidíját a bruttó minimálbér 0,5 százalékára csökkentené a jelenleg érvényes 1,5 százalékról – írja Portfolió.

A kormány hivatalos honlapján jelent meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium rendelettervezete, amely a bankoknál nyitható alapszámla havidíját a bruttó minimálbér 0,5 százalékára csökkentené a jelenleg érvényes 1,5 százalékról. Ez azt jelenti, hogy az alapszámla maximális alapdíja 1000 forintra módosulna 2023-ban - írja a portál.

A Portfolió emlékeztet, az MNB honalpján közzétett korábbi tájékoztató szerint az Európai Parlament és az Európa Tanács 2014-ben elfogadott egy minden tagállamra nézve kötelező irányelvet (PAD - Payment Accaounts Directive) a fizetési számlákhoz kapcsolódó díjak összehasonlíthatóságáról, a fizetésiszámla-váltásról és az alapszintű fizetési számla nyitásáról, illetve használatáról. Ennek értelmében 2016. október 15-től

Magyarországon is köteles valamennyi pénzforgalmi szolgáltató a kínálatában szerepeltetni az úgynevezett alapszámla konstrukciót.

 

Címkék:
bankszámla, számlacsomag, alapszámla, számlanyitás, bankok, számlavezetés, magyar bankok,