Óriási fordulat Bíró Ica devizahitelének ügyében: visszakaphatja elárverezett lakását, házát?

Pénzcentrum2022. december 12. 09:02

Felcsillant a remény: lehet, hogy visszakaphatja elárverezett ingatlanait Bíró Ica. Az énekesnő jogi képviselői átnézték a végrehajtások anyagait, és olyan részletekre bukkantak, amely alapján felvetődik, hogy a végrehajtók jogellenesen jártak el.

Feljelentette az ügyében eljáró végrehajtókat Bár Bíró Ica, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen vizsgálódik hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt. A Blikk szerint amennyiben tényleg bebizonyosodik, hogy az énekesnőnek igaza van, visszakaphatja a lakását és a házát. Bíró Ica arról beszélt, jogi képviselői átnézték a végrehajtások anyagait, és olyan részletekre bukkantak, amely alapján felvetődik, hogy a végrehajtók jogellenesen jártak el.

Ahogy nekem elmagyarázták, a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását. Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem. Ezt pedig nem akarom annyiban hagyni

- magyarázta Bíró Ica, aki 10 évvel ezelőtt vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az elszálló árfolyam miatt a törlesztő a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, végül 2019-ben ki is lakoltatták a házából és a lakásából, az ingatlanokat elárverezték.

Az énekesnő szeptemberben mesélt arról, miből él most: mint kifejtette, a nyugdíja semmire sem elég, úgyhogy recepciósként dolgozik. Hozzátette, korábban filmgyári helyszínbiztosítóként és eladóként is dolgozott, hogy kiegészítse csekély jövedelmét.

Címkék:
hitel, devizahitel, tartozás, végrehajtó, kilakoltatás, árverés, hiteltartozás, bíróság, végrehajtás, bíró ica, végrehajtók,