Érdemes lehet sietni a bankokba: meddig tarthat még a masszív pénzosztás?

Pénzcentrum2021. november 18. 16:16

Hamar kiheverte a járvány miatt kialakult váálságot a lakossági hitelpiac, a legfrissebb statisztikák szerint mind a személyi kölcsönök, mind a lakáshitelek iránt komoly az érdeklődés, és természetesen a családtámogatási program keretében nyújtott konstrukciók népszerűsége is töretlen. Nagyon nem mindegy ugyanakkor, hogy melyik terméket választjuk, az egyes konstrukciókat ugyanis más és más élethelyzetekre találták ki.

Amióta a koronavírus világjárvány tavaly március óta erőteljes hatást gyakorol a magyar lakosság mindennapjaira, egy ideig a hitelek felvétele iránt sem volt egetverő a lelkesedés. Azonban idén márciusban már visszatért a magyarok bátorsága, azóta pedig töretlen volt az emelkedés. A felvett lakáskölcsönök, személyi hitelek, és babaváró támogatások összege mind-mind erőteljes növekedést mutat 2021-ben.

A növekedés nemcsak a lakáshitelek területén kiugró - hiszen ezt szinte borítékolni lehetett az otthonfelújítási hitel februári bevezetését követően -, a babaváró és személyi kölcsönök iránti kereslet is drasztikusan nőtt. Vajon mi hozhatta meg a magyar lakosság kedvét a hitelfelvételhez, és felfele ívelő trendnet derékba törheti az MNB erőteljes kamatemelési ciklusa?

Érdemes körültekintően választani!

Egy új hitel - legyen az egy új autóra felvett konstrukció, vagy épp egy lakásfelújítási támogatás önerejét fedező személyi kölcsön - felvétele előtt természetesen számtalan kérdés merül fel, legtöbbjük szükségszerűen, sőt, jogosan. Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a felvétel előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet? Hol kaphatom meg a leggyorsabban a felvett összeget?

Ezért a Pénzcentrum, 2021. november 22-től, egy héten át, tematikus cikkekkel próbál majd segítséget nyújtani a témában. Tarts velünk Te is!

Címkék:
hitel, személyi kölcsön, kölcsön, személyi hitel, hitelek, babaváró, szemelyihitel2021nov,