Óriási újítás a magyar banknál: búcsút mondhatsz a több száz oldalas paksamétáknak

Pénzcentrum2020. október 19. 18:33

A Magyar Nemzeti Bank 2019 év végén és 2020 elején két fázisban mérte fel a hazai bankok digitalizációs szintjét és felkészültségét - e szerint a szektor tisztában van a digitális transzformáció fontosságával. A jegybank elemzése szerint a bankoknál vezetői szinten a digitalizáció iránti elkötelezettség magas, a belső folyamatok digitalizációja öles léptekkel halad, és a munkaerő digitális felkészültségére is számíthatnak az ügyfelek.

Gyorsabb és egyszerűbb hitelügyintézést, kevesebb bankfiókban töltött időt és a papíralapú iratok mennyiségének csökkentését hozza magával a CIB Bank piaci kamatozású jelzáloghiteleinek megújított igénylési folyamata, mely egyedülálló a hazai jelzáloghitel-piacon. A hitelügyintézést a bank több fázisnál online megoldásokkal gyorsítja, amelynek köszönhetően egy lakáshitel igénylése lehetséges úgy is, hogy az ügyfél csak egyetlen egyszer jelenik meg személyesen a bankfiókban szerződéskötésig, a szerződés aláírásakor, minden más lépésben a videóbankár segít. 

Spórolj százezreket a Pénzcentrum Lakáshitel Kalkulátorával, melya magyar bankok 95 százalékának ajánlatainak objektív összehasonlításával. KATT!

A bank az elmúlt fél évben azon dolgozott, hogy radikálisan megújítsa a lakáshitel-igénylést, és a fejlesztés eredménye, hogy jelentősen csökken a felhasznált papírmennyiség: az eddig átlagosan 150 oldalas dokumentummennyiség töredékére van csak papíralapon szükség, és az eddig megszokott átlagosan négy fióklátogatás helyett mindössze egy alkalommal, a szerződés aláírására kell bankfiókba menni, minden más online végezhető, videóbankár segítségével. Az új folyamatnak köszönhetően csökken a hitelkérelem befogadásához szükséges adminisztráció és az esetleges hiánypótlások teljesítésének ideje is kevesebb lehet.

A lakossági hitelek egyik legismertebb típusa az ingatlanvásárlás céljából felvett jelzáloghitel, ám ez a hiteltípus az, amelynek igénylése és folyósítása mind a bank, mind pedig az ügyfél számára a legösszetettebb és legidőigényesebb folyamat. A koronavírus miatt életbe lépett korlátozások idején fogott intenzív fejlesztésbe a pénzintézet annak érdekében, hogy ne csak a korlátozások hatálya alatt, de később is egyszerűbb, gyorsabb és sokkal kevesebb papíralapú ügyintézést igénylő legyen az igénylési folyamat, ugyanakkor teljes mértékben megfeleljen a jogszabályi és felügyeleti előírásoknak és minden fél számára biztosítsa ugyanazokat a jogi garanciákat, mint a korábbi, papíralapú ügyintézés. Ezzel a lépéssel a CIB Bank elérhetővé tette videóbanki csatornán keresztül a piaci kamatozású jelzáloghitelek igénylését. 

A hazai pénzügyi szektorban úttörő fejlesztés nemcsak a digitális technológiákra épít, az egész adminisztrációs folyamat újragondolása és egyszerűsítése révén valósulhatott meg. Mindez idő- és anyagi megtakarítást is jelent egyszerre az ügyfélnek és a banknak is, a kényelmesebb ügyintézés mellett. 

  • Az ügyfélnek kevesebb időbe - akár szabadnap kivétele nélkül - telhet a hitelügyintézés, továbbá spórolhat a bankfiók-látogatáson és a járulékos költségeken. (parkolás, iratnyomtatás, stb.)
  • A papírmentes ügyintézés révén a bank a fióki munkatársak tehermentesítését segíti, és költséget takarít meg az iratnyomtatás, a szkennelés és a dokumentumok tárolása során.

Fontos azonban, hogy a szakértő segítség így sem marad el: a folyamat során egy videóbankár áll az ügyfelek rendelkezésére, minden kérdésükre választ ad, és végigkíséri őket az igénylési folyamaton. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A CIB Bank arra számít, hogy hat hónapon belül a jelzáloghitel-igénylések 10-15 százaléka zajlik majd a most bevezetett, kényelmes és időtakarékos folyamat szerint. Ezzel a megoldással újabb nagy lépést tettünk a digitális átállás útján, így már nemcsak számlát nyitni vagy személyi kölcsönt igényelni lehet nálunk online, de a jelzáloghitel-igénylés is elindítható otthonról. Ennél a terméknél a jogszabályi előírások miatt még nem lehetséges a szerződések megkötése elektronikus úton, de folyamatosan követjük a jogszabályi változásokat és vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy hogyan tudjuk kiszélesíteni az elérhető termékek körét, és megvalósítani a teljesen online lakáshitel-felvételi folyamatot.

 - mondta a jelzáloghitel piacon rendkívüli újítás kapcsán Kói Tibor, a CIB Bank jelzáloghitelért felelős termékfejlesztési menedzsere.

 

Címkék:
hitel, lakáshitel, bank, bankolás, online, kölcsön, cib, paks, szabadnap, nemzeti park, pénzügyi felügyelet, digitális transzformáció,