Átmeneti visszaesésre számít a magyar bank az "aktuális helyzet" miatt

Pénzcentrum2020. március 6. 18:30

Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót a ma hajnalban megjelent gyorsjelentés kapcsán. Kiderült babahitel fronton tarolnak, de visszaesésre számít az egyik legnagyobb magyar bank.

Az OTP Bank szerződéses összegből számított piaci részesedése a babaváró hiteleknél 44,4 százalék volt a tavalyi negyedik negyedévben, a szerződéses összeg a teljes piacon 191 milliárd forint volt, az OTP-nél ez az összeg 85 milliárd forintot tett ki. A negyedik negyedévben a megkötött szerződések száma 9 ezer darab, az átlagos igényelt összeg 9,5 millió forint volt, az átlagos futamidő 19,7 év.

Az aktuális eseményekkel kapcsolatban (koronavírus) Bencsik elmondta, hogy változatlan az aktivitás, a hitelkereslet, az ügyfelek viselkedésén nem látszik változás, de az aktuális eseményeknek lehetnek olyan hatásai, amik a második negyedévben a hitelezési aktivitás csökkenésével járnak, de az csak átmeneti, rövidtávú változás lehet, az év második felében visszatérhet 10 százalék feletti hitelbővülés.

Címkék:
hitel, bank, otp, beszámoló, otp gyorsjelentés,