Több százezer magyar kaphat milliós támogatást: napok alatt megérkezhet a pénz

Pénzcentrum2019. augusztus 27. 11:00

Alig másfél hónapja érhető el a Babaváró kölcsön, az első hónapban több mint 10 ezer család igényelte a kedvezményes hitelt az OTP Banknál, amely már több mint 5 ezer kölcsönt folyósított. De vajon hol nyújtották be a legtöbb igénylést és mennyi pénzhez jutottak átlagosan az ügyfelek? Ennek jártunk utána.


Lassan másfél hónapja lázban tartja az országot a Babaváró kölcsön. Ez nem meglepő, hiszen a kamatmentes konstrukcióval érdemben semmi nem tud versenyezni: a futamidő alatt született gyermekek számától függően ugyanis akár a teljes futamidőre kamatmentes lehet, sőt a fennálló tartozásunk is elengedésre kerülhet.

Sokak számára kihagyhatatlan lehetőségnek tűnhet a Babaváró kölcsön. A konstrukció július 1-től érhető el a pénzintézetekben. Az első hónapban több mint 10 ezer család igényelte a kedvezményes hitelt az OTP Banknál, és már több mint 5 ezer folyósítás történt

"Az átlagos hitelösszeg 9,7 millió forint. Az OTP Banknál szinte mindenki a maximális, 240 hónapos futamidőre veszi fel a kölcsönt" - tudta meg a Pénzcentrum. A pénzintézet közölte, az ügyintézés gördülékenyen zajlik, amennyiben az ügyfelek minden szükséges dokumentumot beszereztek, átlagosan néhány nap alatt meg is érkezhet a számlájukra a kölcsön..

Az igénylések harmada Pest megyéből érkezett, ezt követi Északkelet-Magyarország és az Észak-Dunántúl

 - tudtuk meg az OTP Banktól. A városokat tekintve a legtöbb Babaváró kölcsönt nem meglepő módon a fővárosban igényelték, de jelentős érdeklődés mutatkozik Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán is.

Kiderült az is, hogy a tipikus Babaváró támogatást és kölcsönt igénylő ügyfél a harmincas évei elején jár. Florova Anna, az OTP Bank Lakossági Hitelezési Tribe ügyvezető igazgatója a Pénzcentrumnak elmondta: "Az igényléskor nem kell meghatározniuk az ügyfeleknek, hogy mire fogják költeni a támogatást, erről nem is vezetünk pontos statisztikákat, de az ügyfelek önbevallása alapján a következő célokat említik a legtöbben: lakáscélok (felújítás, vásárlás), kisebb százalékuk pedig autót vásárol, vagy hitelkiváltásra használja fel a kapott összeget."

Támogatott tartalom! A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta
Figyelem! Amennyiben kérdésed van a babaváró hitellel kapcsolatban, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. A legizgalmasabb kérdésekre az OTP Bank szakértője válaszol majd hamarosan.

 

Címkék:
család, támogatás, otp, csok, otp bank, babaváró kölcsön,