Nincs megállás: viszik a magyarok a hitelt, mintha nem lenne holnap

Világgazdaság2019. január 23. 10:02

Már januárban több személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, mint az azt megelőző, karácsony előtti hónapokban. A pénzintézetek különleges akciókkal, díjelengedéssel csábítják az ügyfeleket hitelfelvételre - számol be a Világgazdaság.


A sürgölődés érthető, hiszen a múlt télen, a hitelboom tombolása közben a januári 27,25 milliárdos személyihitel-folyósítás 21,5 százalékkal haladta meg a 2017 decemberit, sőt még a novemberi adatra is rávert 20 millió forintot a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

Hogy a számodra lehető legmegfelelőbb személyi kölcsönt tudd felvenni, hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat a Pénzcentrum kalkulátorával. Ha például 1 millió forint szabad felhasználású kölcsönre van szükséged, az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank kínálja: havi 20 218 forintot kell visszafizetnek 5 éven keresztül. De érdemes megnézni még K&H Bank ajánlatát is, itt a havi törlesztő összege 20 033 forint. A Raiffeisen Bank, az MKB Bank és Budapest Bank ajánlatai is megtalálhatók a kalkulátorban.

A hiteligénylők jelentős része nem mindennapi anyagi gondjai megoldására vesz fel kölcsönt - ezt igazolja az átlagos hitelösszeg látványos emelkedése is -, sokan év elején már a tavaszi lakásfelújítást vagy épp autóvásárlást terveznek.

Címkék:
hitel, pénz, bank, kamat, kölcsön, személyi hitel,