Jön a Black Friday: a személyi kölcsön is felpörög THM 7,20-12,62% (x)

Pénzcentrum2018. november 21. 10:15

Mire figyelj, mielőtt felveszed a vásárlás ünnepén!

A fekete péntek (Black Friday) csaknem ötven éve a Hálaadást követő péntek - ez idén november 23-a -elnevezése az Egyesült Államokban. A nap hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők. Az akciós nap (vagy napok) évek óta Magyarországon is népszerű: sokan műszaki cikket, háztartási gépet vesznek ilyenkor, és olyanok is szép számmal akadnak, akik ilyenkor szerzik be a karácsonyi ajándékokat. Nem véletlen, hogy ilyenkor felértékelődik a személyi kölcsönök, áruhitelek szerepe is.

A magyarok csaknem 90%-a hallott már a Black Friday-ről, az átlagos magyar akcióvadász körülbelül 47 380 forintot költ el ilyenkor. A vásárlók több mint fele (54,16%) az idei Black Friday akció során online és hagyományos boltokban is kíván vásárolni. A hagyományos boltokat mindössze 4,17%-a a megkérdezetteknek preferálja, a csak online vásárlás mellett pedig 41,67% teszi le a voksát. A 2017-es adatokhoz képest jól látszik, a csak “offline", azaz csak a hagyományos bolti vásárlás egyre inkább háttérbe szorul: tavaly a fenti arány még 16,47% és 55,29% volt (a mind offline mind online vásárlók aránya pedig 28,24% volt 2017-ben) - derül ki a Black-Friday.Global nemzetközi kutatásából.

A felmérésből az is kiderül, hogy ruházati cikket vásárolnak ilyenkor a legtöbben - az elektronikai eszközök a második helyet csípték meg a (vásárlók) népszerűségi listáján, a háztartási gépek az 5. helyen szerepelnek.

Sokan személyi kölcsönből oldják meg

Az év végén sokan keresik a személyi kölcsön-termékeket, a Black Friday és a karácsonyi vásárlás népszerű időszakok ebből a szempontból - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Takarék Kereskedelmi Bank Takarék Csoport. A pénzintézetnél elérhető Takarék Fix Személyi Kölcsön legfontosabb jellemzői, hogy

  • most akár 1 havi törlesztő részletet is jóváírnak feltételek teljesítése esetén
  • a kamat és a törlesztőrészlet változatlan marad a futamidő végéig;
  • forint-alapú, így árfolyamkockázat-mentes és kiszámítható;
  • bármilyen célra szabadon felhasználható;
  • gyorsan elérhető;
  • kezes és ingatlanfedezet nélkül is igénybe lehet venni.

Ha pedig a hitel felvevője Hitelintézeti bankszámlára átutalást vállal, azzal kamatkedvezményt érhet el.

A személyi kölcsön azért is előnyös, mert nem szükséges egy-egy nagyobb értékű vásárlásnál minden termékhez külön (áru)hitelt felvenni, hanem több nagy értékű termék vásárlása előtt, átgondoltan, felkészülten kérhetjük a személyi kölcsönt a banktól. Így könnyebben vehetjük meg, amit szeretnénk, nem vagyunk kötve az egyes áruházak, webshopok által kínált hitellehetőségekhez.

Mire érdemes figyelni?

A személyi kölcsönnél a hitel felvevője dönti el, mire használja fel a kölcsön összegét. Igényelheti fogyasztási cikkek vásárlására, például háztartási gépek, műszaki cikkek vásárlására is.

A Takarék Csoport tájékoztatása szerint, ügyfeleik azért is kedvelik ezt a hitelterméket, mert kiszámítható, azaz a futamidő végéig változatlan a kamat és a törlesztőrészlet; árfolyamkockázat nélkül, forint alapon felvehető és rugalmas, mivel kezes és ingatlanfedezet nélkül elérhető, szabadon, igazolások nélkül felhasználható. A Takarék Csoport személyi kölcsönei kizárólag a www.takarekcsoport.hu/maganszemelyek/fontos-tudnivalok weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhetőek el.

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletekért és feltételekért keresse a www.takarekcsoport.hu-t.

(x)

Címkék:
személyi kölcsön, black friday, takarék, takarék csoport,