Tízezreket spórolhatsz ezzel az okos trükkel: csak egy kattintás az egész

Pénzcentrum2018. október 11. 14:31

Sok családot ér szinte sokként a rengeteg őszi kiadás. És ha mindezek mellett még például egy lakáshitel törlesztőjét is nyögik, akkor anyagilag éppen kifejezetten nehéz helyzetben vannak. Ha te is éppen ebben a cipőben jársz és csökkentenél terheken, megmutatjuk, hogyan működik a hitelkiváltás, hogy jövő ősszel már ne okozzanak fejfájást a kiadások.

Valószínűleg kevesen vannak azok, akik a hónapról hónapra nézegeti a bankok weboldalait egy-egy jó ajánlatra várva. Holott rengeteg ember járhatna jobban anyagilag, ha kicsit jobban odafigyelne a gazdaságban zajló eseményekre. Miről is van szó? Miért lesz ebből egy hitelfelvevőnek pénze?

Történelmi pillanatokat élünk hitelezés szempontjából, az elmúlt 6-7 év alatt ugyanis eddig soha nem látott szintre estek a kamatok - hívja fel a figyelmet szakértői anyagában a Bank360. És mit jelent az alacsonyabb kamat? Alacsonyabb törlesztőrészletet. Az az ügyfél tehát, aki most vesz fel például 10 millió forint lakáshitelt, sokkal olcsóbban teheti meg ezt, mint például 7 évvel ez előtt. De az is jól járt, aki anno változó kamatozású hitelt vállalt be, hiszen neki folyamatosan csökkent a törlesztőrészlete az évek alatt.

Aki nem járt jól, az az, aki biztonságra törekedve végig fix kamatozással vette fel a kölcsönét és berögzítette az akkori, mára már igen magasnak tűnő szinten.

Aki tovább élvezné az alacsony kamatokat, és megszabadulna az óriási tehertől - számukra is van megoldás. Egy adósságrendező hitellel ugyanis megőrizhetjük a kamatok mostani alacsony szintjét. Erre pedig szükség lesz, mert valószínűleg az elkövetkezendő időszak már a kamatemelésről fog szólni, azaz a törlesztőrészletek újra emelkedni fognak. Érdemes tehát meglépni az adósságrendezést!

Hitelkiváltás, adósságrendezés - miről is van szó?

Az adósságrendezés, vagy más néven hitelkiváltás az a folyamat, amikor meglévő hiteledet egy kedvezőbb konstrukcióra cseréled. Felveszel tehát egy új hitelt, amely sokkal kedvezőbb a meglévőnél. Az új hitelből visszafizeted a meglévő tartozásod vagy tartozásaid, és innentől már csak az új, kedvezőbb kölcsön visszafizetése marad hátra.

A jelenlegi alacsonyabb kamatkörnyezetben szinte biztos, hogy találsz kedvező kamatozású adósságrendező kölcsönt. Hogy ne kelljen minden bank ajánlatát külön-külön átböngészni a Pénzcentrum Hitelkiváltás kalkulátorábanegy helyre összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Ha például 5 millió forintra lenne szükséged, és 5 év alatt fizetnéd vissza, akkor a Cofidis ajánlatában 6,9 százalékos THM mellett havi 98 279 forint a törlesztő. A K&H Bank 7,96 százalékos THM mellett havi 100 166 forintos részletet dob fel. A Budapest Banknál a THM 7,9 százalék, a törlesztő pedig havonta 101 063 forint lesz. AzCib Banknál pedig 101 090  forintot kell fizetni egy hónapban, és a THM 8,17 százalékos.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerencsére az adósságrendező hitel nem válogat. Egy vagy akár több tartozást is visszafizethetsz belőle, így rendezheted például:

 

  • folyószámlahitel-tartozásod
  • hitelkártya-tartozásod
  • személyi kölcsönt
  • jelzáloghitelt
  • áruhitelt

 

De lehet-e számítani most kamatemelésre? 

Nagyon is. Európa egyes jegybankjai már ráléptek erre az útra, ahogy az Egyesült Államok is, azaz véget ért az olcsó pénz kora. A Magyar Nemzeti Bank még kitart, azonban kommunikációjuk szerint legkésőbb 2019. végén megkezdődhet a kamatemelés. Ez azt jelenti, hogy a változó kamatozású hitelek törlesztőrészletei nagyon gyorsan, akár 1 éven belül megugorhatnak akár több ezer forinttal is, amelyek bőven meghaladhatják a rögzített hitelek jelenlegi törlesztőrészleteit. Ha te is a kamatemelésre számítasz és változó kamatozású hiteled van, most még biztosíthatod az alacsonyabb törlesztőrészletet!

Címkék:
hitel, kamat, kalkulátor, kölcsön, hitelkiváltás, fix kamatozás, törlesztő,