Véget ért a huzavona: rengeteg jelzáloghiteles érintett

Pénzcentrum2018. október 10. 13:00

A felügyeleti jóváhagyásokat követően, október 5-én lezárult az Aegon Hitel Zrt. lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleinek átadása. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek a Raiffeisen Bankhoz kerültek.

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, majd idén június 4-én szerződést írt alá közel 75 milliárd forintnyi hitelállományának értékesítéséről. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek október 5-étől a Raiffeisen Bank ügyfeleivé váltak, a törlesztőrészleteket is a bank felé kell mostantól megfizetni.

Magát az Aegon Hitel Zrt.-t a társaságban maradt nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg.

Az Aegon Hitel Zrt. 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfolió mérete közel 75 milliárd forint. Az ügyfelek teendőiről mind a Raiffeisen Bank, mind az Intrum levélben részletes tájékoztatást küld az érintetteknek. 

Címkék:
hitel, pénzcentrum.hu, aegon, RAIFFEISEN, jelzáloghitel, átadás,