Újra adathalászok vadásznak a magyar bank ügyfeleire: erre figyelj!

Pénzcentrum2018. szeptember 25. 14:00

Több más magyarországi bankhoz hasonlóan az MKB Bank ügyfeleit is adathalászok veszélyeztetik - figyelmezetet a bank.

Ahogyan azt az elmúlt időszakban rendszeresen megtette, az MKB Bank most is figyelmezteti ügyfeleit, hogy ismeretlenek a bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják az ügyfelek adatait kicsalni. A csalók a megtévesztő e-mailben arra kérik az ügyfeleket, hogy kattintsanak az e-mailben megadott linkre - amely egy, az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépő oldal - majd ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.

A megadott belépési adatokat a csalók már a valódi banki felületen - az ügyfelek tudta nélkül történő -belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!  

Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket!

Amennyiben bármely ügyfél mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot bankjával a +36 80 333 660-as telefonszámon. A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a napi ügymenetük során az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a böngészőben elmentett hivatkozások (kedvencek) között nyissák meg. Ezzel megelőzhető, hogy adathalász csalók szerezzék meg adataikat.

Címkék:
hitel, biztosítás, pénzcentrum.hu, bank, biztonság, mkb, adathalászat, netbankár,