Világra szóló siker: 851 magyar jackpotbébi született 2018-ban

Pénzcentrum2018. július 19. 08:30

Tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam - tudta meg a Magyar Idők.

A lap csütörtöki számában olvasható cikk szerint a kormány ösztönzi az érintetteket, hogy minél előbb igényeljék a támogatást, ezzel ugyanis a havi törlesztőrészlet is csökkenthető. 

Az írás felidézi, hogy év elejétől él az az állami kedvezmény, amellyel a már meglévő, illetve a jövőben felvett jelzáloghitelek tartozását egymillió forinttal csökkenthetik azok a nagycsaládosok, ahol idén született vagy születik meg legalább a harmadik gyermek. A lapnak az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárságán elmondták: június 25-ig 1665-en igényelték ezt a kedvezményt, közülük 851-en már megkapták a támogatást. Annak feltétele, hogy az igénylőknek legalább 50 százalékban a kölcsönre fedezetet nyújtó ingatlan tulajdonosainak kell lenniük, nem lehet köztartozásuk, valamint előírás a büntetlen előélet. Amennyiben a bank valamilyen okból elutasítja a kérelmet, az igénylők a kormányhivatal járási hivatalához fordulhatnak jogorvoslatért.

Az év egészére a költségvetésben tízmilliárd forintot irányoztak elő erre a támogatási célra. Azonban a keret felülről nyitott, tehát ha a várakozásoknál több igénylés érkezik be, a minisztérium akkor is biztosítja a forrást a kifizetésekre átcsoportosítással. 

Címkék:
hitel, biztosítás, pénz, otthon, szülés, magyarország, jackpot, demográfia,