Dübörög a magyar lízingpiac: egyre többen finanszíroznak így

MTI2018. július 10. 08:30

Több mint duplájára növekedett az építőgépek lízingfinanszírozása az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miközben a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített - írja a Világgazdaság.

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján az első negyedévben 6,12 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket építőgépek beszerzésének finanszírozására a magyarországi lízingcégek, ami amellett, hogy több mint duplája az egy évvel korábbi 2,79 milliárdnak, sokéves rekordnak számít. A szervezet értékelése szerint az impozáns növekedés elsősorban az építőipar jó teljesítményének köszönhető, és 2018 egészére is további bővülés várható.

A gépeknél - ez a kategória a mezőgazdasági, építő-, IT- és egyéb gépeket tartalmazza - bő 31 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a piaci szereplők, ami 1,44 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi mennyiséghez viszonyítva.

Az első negyedéves forgalomban a szervezet adatai szerint jelentős szerep jutott a kis- és középvállalkozásoknak: az újonnan kihelyezett több mint 147 milliárd forintos finanszírozott összeg 75 százalékát ezek a vállalkozások igényelték.


Címkék:
hitel, vállalkozás, pénzcentrum.hu, építőipar, lízing,