Nagyot lépett a magyar bank: 1,5 milliós hitelt kaphatsz napon belül

Pénzcentrum2018. március 23. 13:55

2017-ben a valaha volt legjobb eredményét érte el a Raiffeisen Bank - mondta el Zolnai György, a bank vezérigazgatója. A nem teljesítő hiteleket sikerült jelentősen ledolgozni - 8 százalékos az arányuk. A kamatbevétel csökkenését bőven sikerült pótolniuk, a bank működési bevétele jelentős mértékben tudott emelkedni.

Történetének eddigi legjobb évét zárta a Raiffeisen Bank - az adózás utáni eredményük 28,5 milliárd forint volt. További kedvező fejlemény, hogy a nem teljesítő hitelek aránya a hatodára csökkent 5 év leforgása alatt.

A Raiffeisennél korábban nem volt fókuszban a hitelezés, ez azonban megváltozott a tavalyi évben. A személyi kölcsönök terén megduplázódott a folyósított volumen. Szintén jelentős, 85 százalék feletti a növekedés a lakáshitelek terén is. Ez a terület a 2018-as évben is fókuszban lesz a banknál, amely duplázást tervez. Rekord alacsony a nem teljesítő hitelek aránya: 2017-re 77 milliárd forintra csökkent ezen hitelek állománya.

A folyósított lakáshiteleknek több mint a harmada Fogyasztóbarát Lakáshitel. Az 5 illetve 10 évre fixált kamatozású hitelek aránya elérte a 83 százalékot. A CSOK-os érdeklődők fele hitelt is igényelt a támogatás mellé. A felvett jelzáloghitelek átlagos összege meghaladta a 9 millió forintot.

Jelentősen sikerült felgyorsítaniuk a banki ügyintézés és a bírálat menetét: a személyi kölcsönök esetén az igénylők fele már napon belül megkapja a hitelt. Ezen hitelek esetében az átlagosan felvett hitelösszeg mostanra megközelítette a 1,5 millió forintot, ami közel 40 százalékos emelkedést jelent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Növekedett a prémium (10,8%) és a private banking (5%) ügyfélállománya a banknak. Utóbbi kategóriában a bank piacvezetőnek tartja magát a 480 milliárd forintnyi kezelt ügyfélvagyonnal.

Digitalizáció

Teljesen új mobiltelefonos alkalmazást fog bevezetni a bank, emellett új időpontfoglaló alkalmazást is fejlesztettek, amellyel a honlapon, telefonon keresztül és a fiókban is foglalhatnak maguknak időpontot az ügyfelek. Zolnai György kiemelte, hogy a hazai Raiffeisennek ezen a téren előnye van, hiszen a külföldi testvérbankok már jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a digitalizáció területén.

Címkék:
RAIFFEISEN, jelzáloghitel, személyi kölcsön, állami támogatás, csok,