Banknak gondolta magát egy ügyvéd: vádat emeltek ellene

Pénzcentrum2017. december 16. 11:30

Vádat emeltek egy jogosulatlanul, 15-20 százalékos kamatra kölcsönöket nyújtó kecskeméti ügyvéddel szemben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a férfit jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi 2003 és 2014 között rendszeresen adott 250 ezer és 10 millió forint közötti összegű kölcsönt a hozzá fordulóknak, 15-20 százalékos kamat ellenében, egy hónapos-féléves határidővel. A késedelem esetén a kamat mértéke 30 százalékra nőtt.

A kölcsönök fedezeteként gépjárművekre, ingatlanokra jegyeztetett be zálogjogot, illetve kezesek bevonását kérte. A férfi huszonkét ügyletben mintegy 76 millió forint összegben nyújtott kölcsönt.

JÓL JÖNNE 300 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt, ami ráadásul nem átverés. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
Címkék:
hitel, illegális, bank, ügyészség, hitelezés, kecskemét, bűnügy,