Elárulta Aradszky László, mennyiért vette Balaton parti villáját

Pénzcentrum2017. augusztus 25. 16:33

Kamatmentes baráti kölcsönből vásárolta meg balatonfűzfői telkét Aradszky László.

"43 éve vásároltam az üres telket, egy barátom tudta meg, hogy parcelláznak" - mondta Aradszky László a Story magazinnak. Mivel épp akkor kapták meg a lakásukat, amire a banktól 100 ezer forint hitelt vettek fel, ezért nem volt pénzük a nyaralóra. Viszont Kabos László kölcsön adta nekik a szükséges 40 ezer forintot.

"Szerencsére munkám mindig volt, annyit menten életemben, akár egy kalauz, és a közönség mindenütt szeretettel fogadott, ahogy manapság" - jegyezte meg arra utalva, nem okozott gondot visszafizetni a kölcsönt, és a telek megvásárlása után építkezni kezdett. Mostanában leginkább unokáival múlatja az időt Balatonfűzfőn, ahol van egy gyönyörű kertje és egy hatalmas medencéje is.

Jó befektetés a balatoni nyaraló

A lakáspiaci pörgéssel párhuzamosan a nyaralók, hétvégi házak piaca is egyre élénkebb. A nyaralók iránti kereslet az elmúlt években felélénkült, ez részben a belföldi turizmus élénkülésének is köszönhető. A hivatalos adatok szerint tavaly a belföldi vendégek 7 százalékkal több napot töltöttek a különböző szálláshelyeken.

A legnépszerűbb balatoni településeken az átlagos négyzetméterárak idén elérték a budapesti szintet. Egy májusi felmérés szerint a legnépszerűbb Siófok, balatoni ingatlanok iránt érdeklődők 10 százaléka kereste az itt található ingatlanokat. A második helyen az északi parton lévő Balatonfüred áll 4 százalékkal. A harmadik pedig a szintén északi parti Balatonalmádi lett 3 százalékkal. Jelentős még az érdeklődés a Keszthelyen, valamint Zamárdiban, Balatonkenesén és Fonyódon található nyaralók iránt is.

A Balatonalmáditól mindössze néhány kilométerre található Balatonfűzfőn most egy jobb állapotú, panorámás, 100 négyzetméteres nyaralót 21,7 millióért árulnak , de ebben például nincs medence. Az ingatlan.comon találtunk eladó nyaralót 58 millióért is, a 140 m2 alapterületű épületben nappali szoba, 7 hálószoba 5 fürdőszoba, konyha, étkező, WC, közlekedő gardrób helyiségek és garázs találhatók. Medence itt sincs.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy 4 szobás, közepes állapotú nyaralót egyébként 10-13 millióért lehet megvásárolni. Ha tehát valaha Aradszky László úgy döntene, megválik a balatoni telektől, akár ezerszeres lehet a haszna, ha 40 millióért adná el.

 

Címkék:
hitel, pénz, Balaton, nyaraló,