Itt a fotelhitel: régóta vártak erre a magyarok

Pénzcentrum2015. október 15. 16:05

25 évvel ezelőtt vehették kezükbe első mobiltelefonjaikat a magyarok és a szerencsésebbek már jó 20 éve böngészhetnek a világhálón. Bár eleinte mindkét technológiai újításhoz csak kevesek fértek hozzá, ma viszont már szinte mindenki kezében okostelefon lapul. Az internet és az okostelefonok elterjedésének köszönhetően pedig Magyarországon is egyre több ügyet intézhetünk el ma már online.

Az ma már senkinek sem okoz meglepetést, ha neten rendelt termékeket hoz a futár, ha a családi nyaralást nem az utazási irodában foglaljuk le, vagy mozijegyért is maximum a telefonunkig megyünk. De az is teljesen természetes, hogy többnyire a biztosításainkat - beszéljünk akár utasbiztosításról, vagy a kgfb-ről - is online kötjük, illetve a netbankban intézzük utalásainkat, kötjük befektetéseinket, stb.

Sőt, ma már több pénzügyi szolgáltató kínálatában elérhető az online számlanyitás is, van, hogy még aláírni sem kell befáradnunk az ügyfélszolgálatra. Itt azonban nem áll meg a fejlődés, a legfrissebb trendek szerint ugyanis

már hitelért sem kell rögtön a bankfiókba rohanni, akár ezt is elintézhetjük otthon, a karosszékben ülve.

A fejlődés olyan léptékű, hogy a telefonos, majd az online hitelügyintézés elsőként csak a kisebb értékű kölcsönöknél, illetve néhány autóhitelnél, illetve vállalati kölcsönnél volt elérhető, de ma már nagyobb összegű lakáshitel-kérelmünket is feladhatjuk otthonról.

Ez talán elsőre furcsának tűnhet, de az online hitelügyintézéssel nemcsak időt, hanem gyakran pénzt is spórolhatunk, az online tranzakciók ugyanis jellemzően ez esetben is alacsonyabb díjszabásúak, mintha telefonon vagy a bankfiókban intéznénk őket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mivel olyan gyors a fejlődés üteme, hogy néha csak kapkodjuk a fejünket, ezért a Pénzcentrum ezen a hétvégén kiemelten foglalkozik a témával. Kiemelt figyelmet fordítunk majd az online is elérhető banki szolgáltatásokra, köztük a netes hiteligénylés lehetőségére.

Címkék:
hitel, okostelefon, internet, online, hiteligénylés,