Egymilliós törlesző miatt alapítottak bordélyt

Pénzcentrum2015. március 20. 17:32

Bordélyházat alapított egy házaspár, mivel másként nem tudták fizetni adósságaikat, havi egymillió forintos törlesztőrészlettel küzdöttek. De hogy engedhette a bank, hogy ekkora kölcsönt vegyenek fel?

Bordélyt alapított egy házaspár Egerben, mivel jelentős adósságot halmoztak fel, banknak és ismerősöknek is tartoztak. Összességében több mint egymillió forintot kellett volna törleszteniük havonta, ám ez lehetetlennek bizonyult, ezután döntöttek úgy, hogy illegális úton szereznek pénzt.

A nő férje beleegyezésével árulni kezdte a testét, néhány hónap elteltével azonban kivettek egy házat Egerben, amelyet kimondottan a "célnak megfelelően" alakítottak ki és rendeztek be. Hogy még több pénzük legyen, lányokat toboroztak a neten. Volt, aki egy időre be is költözött hozzájuk. A prostituáltak általában a keresett összeg 70 százalékát tartották meg, a többit a pár tette zsebre - írja a Hír24.

Mennyi tartozásuk lehetett?

Havi 1 millió forint törlesztőrészlet hatalmas adósságot feltételez, amit hosszú évek során is nehezen fizethetnek vissza. Ha ekkora összeget a banknak kellene visszafizetniük, azt jelentené, hogy 62 millió forintos adósságot fizethetnek vissza. Ehhez egy személyi kölcsönt vettünk alapul, amit 15 százalékos teljes hiteldíj mutató mellett, 10 éves futamidőre veszünk fel. Ilyen feltételek mellett a visszafizetendő összeg is közel a duplája lenne a felvett összegnek, ugyanis összesen 120 millió forintot fizetnénk vissza a banknak a futamidő végére.

Ez persze egy feltételezett hitel, hiszen egyrészt nem ismerjük a szerződéseket, amiket a házaspár kötött, másrészt ilyen feltételekkel elég kevés bank nyújt kölcsönt. Év eleje óta ráadásul a jegybank jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatója (JTM) miatt már jövedelemigazolásra is szükség van, vagyis a hitel felvételekor csak a legális jövedelmeket veheti figyelembe a hitelintézet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
hitel, törlesztőrészlet, prostituáltak, bordélyház,