Ezeknél a bankoknál már lehet cafeteriából fizetni a hitelt

Napi.hu2014. május 21. 09:58

Április elejétől már adómentes cafeteria elemként adható a lakáshitelek kifizetése. Öt év alatt összesen ötmillió forint támogatást adhat az munkáltató a munkavállalónak. A Napi.hu megkérdezte a bankokat, hogy milyen módon lépnek be a támogatást nyújtók körébe.

A CIB Bank jelenleg is dolgozik azon, hogy idén a lakáscélú hitelek törlesztésével kibővült lehetőségre is megfelelő szolgáltatást tudjon biztosítani, míg az MKB Banknál már van lehetőség az ilyen típusú ügyek intézésére, egyébként nagy az érdeklődés az ügyintézés lebonyolítására.

Az FHB Bank már az szja-törvény év eleji változása kapcsán igyekezett az ügyfelei számára megfelelő információt nyújtani az ügyben. Nagyszámú érdeklődést tapasztaltunk, így az FHB a piacon elsőként készített erről ügyféltájékoztatót, valamint a támogatás igénylésére kérelmi nyomtatványt. Az Erste Banknál jelenleg még kidolgozás alatt van a konstrukció.

Érdemes megemlíteni az OTP Bankot, mivel elsőként ők jöttek ki az új szabályozásnak megfelelő szolgáltatással. Erről, és a részletes szabályokról korábbi cikkünkből tájékozódhatsz

Címkék:
devizahitel, lakáshitel, cafetéria, deviza,