Hajvágás közben vitte el a fodrász autóját a bank

Pénzcentrum2014. március 31. 19:02

Hajvágás közben vitte el egy fodrász autóját a bank. A budapesti nő azt mondja, hét éve fizeti a havi részleteket, úgyhogy most perel.

Éppen dolgozott egy budapesti asszony, amikor a kocsija eltűnt. A fodrásznő gépjárművét munkahelyénél parkolta le: munka közben csörgött a telefonja, a vonal túlsó végén egy férfi azt közölte, nála van a nő autója. Felszólította az asszonyt, hogy adja oda a kocsi papírjait és a kulcsokat - derül ki a Hír24 beszámolójából.

A nő azt állítja, összesen csak háromszor nem fizette pontosan az autó törlesztőrészletét. A kölcsönszerződésben az áll, hogy öt év után kérheti a banktól a törzskönyvet - a nő ezt igényelte is, a bank azonban nem válaszolt, ezért ügyvédhez fordult. Állítja: nem a banké az autó, a forgalmiban is az ő neve szerepel tulajdonosként, kifizette a vételi árat, a banknak kötelessége lenne az opciós vételi jogot törölni, és kiadni az autó törzskönyvét.

A Merkantil bank szerint jogos visszavétel történt; a birtokba vétel az ügyfél jelenlétében, együttműködésével történik, de ha nem, az autót trélerrel elszállítják. A bank azt állítja, értékrendjével nem összeegyeztethető, hogy egy autó visszavétele az ügyfél tájékoztatása nélkül történjen.

Címkék:
hitel, bank, autóhitel, merkantil,