Leáll az Aegon Hitel: nem kell visszafizetnem az adósságom?

Pénzcentrum2014. március 19. 14:56

Az Aegon Hitel Zrt. hétfőn jelentette be, hogy áprilistól átmenetileg beszünteti a hitelezést. A döntést a hitelintézet azzal indokolta, hogy nem megfelelő a hitelezési környezet. Több olvasónk megkeresett minket kérdéseivel, amiket feltettünk a hitelintézetnek, íme a válaszok.

Ahogy arról a Pénzcentrum.hu az elsők között számolt be, hétfőn az Aegon Hitel Zrt. bejelentette, hogy április 1-től átmenetileg nem nyújt új hiteleket Magyarországon. Ezt a kedvezőtlen gazdasági környezettel indokolta a vállalat. Fontos kérdéseket tettünk fel a pénzintézetnek arról, hogy mi történik a cég meglévő ügyfeleivel.

Kivonul az Aegon Magyarországról?
Nem, ez nem ezt jelzi, az Aegon továbbra is Magyarországon marad, csupán azt jelzi, hogy a jelzáloghitelezés átmenetileg szünetel.

Meg fog szűnni a hitelszerződésem az Aegonnál?
A már meglévő hitelekben nem lesz változás, az április 1-ig leadott hitelkérelmeket elbírálják.

Mi lesz a lakástakarékommal és a biztosításommal?
Az Aegon a szolgáltatásait különböző cégeken keresztül folytatja, azaz az Aegon Hiteltől külön vállalatként működik a biztosító és a lakáspénztár is. Emiatt ezekben a szolgáltatásokban nem várható változás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Nem tudok majd felvenni hitelt a lakástakarékpénztáramtól?
Az Aegon Lakáspénztár és az Aegon Hitel külön vállalat, ezért nem kell attól tartani, hogy megszűnne a lakástakarékhoz tartozó kedvezményes hitelezés.

Mennyi ideig tart várhatóan a hitelfelvétel szüneteltetése?

Egyelőre nem tudni, a hitelezési környezet javulásától függ, azt nem tudni pontosan, hogy milyen feltételek mellett helyeznek ki új hiteleket a vállalatnál.

 

Címkék:
hitel, aegon, jelzáloghitel,