Itthon is terjed a trükk: képeken, így foszthatnak ki az ATM-eknél

Pénzcentrum2014. január 5. 13:02

A bűnözök az ATM-eknél fosztják ki a gyanútlan embereket, egyre gyakoribb ez az eset idehaza is. Tippjeinkkel elkerülheted, hogy a bankszámládról egy csaló zsebébe kerüljön a pénzed. Kisebb lett a rezsid decemberben, mi azt is megmutatjuk, hogy miért. További fontos cikkeinket itt megtalálod.

Itthon is terjed a trükk: így fosztanak ki az ATM-nél
Egyre gyakorabban fordul elő az európai nagyvárosokban, hogy közvetlenül az ATM-es készpénzfelvétel alatt/után fosztják ki bűnözők a gyanútlan ügyfeleket. Ráadásul a legtöbb trükk itthon is hódít. A rendőrség tájékoztatást tett közzé a napokban.


Kisebb lesz a decemberi gázszámla: semmi köze a rezsivágáshoz

A szezonalitástól jócskán eltérő, hetek óta húzódó, kifejezetten meleg időjárás miatt jelentősen csökkent decemberben a lakossági célú gázfogyasztás Magyarországon. Mindez azt jelenti, hogy sokan megkönnyebbülnek majd a decemberi gázszámla láttán. Az átalányosok számára viszont csak a fordulónap után derül ki, mit jelent forintosítva az egész évre jellemző változékony időjárás.

Tovább készül a devizahiteles mentőcsomag

A Kúria decemberi jogegységi határozatát követően az Alkotmánybíróság is foglalkozik a devizahitelek ügyével. A testület napokon belül döntést hozhat, így néhány héten belül a parlament elé kerülhet a devizahitelek törlesztőrészletét csökkentő csomag, hogy még a választások előtt döntsenek róla - tudta meg a Figyelő.

Hogy lehet ennyi embert átverni, becsapni? Jön a változás
Jelentősen változik az idei évtől a fogyasztói csoportok szabályozása. A jogalkotók szándéka szerint az új szabályokkal a korábbiakhoz képest nehezítik a trükkös, becsapós fogyasztói csoportok, vásárlói klubok működését, és leginkább azokat mentik, akik egyszerű, gyors és olcsó hiteleket remélnek ezektől a szerveződésektől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amit még ma elintézhetsz: ezt kell kitöltened az ingyen készpénzért
Január 20-áig kell kérvényezni az ingyenes készpénzfelvételt, ha már február elsejétől szeretnénk költségmentesen hozzájutni a pénzünkhöz. Olvasóink segítségével összeszedtük, hogy a netbankokon belül hol kell kitölteni az igénylőlapot. Érdemes akár még ma elintézni a "papírmunkát".

Alaposan megváltozik a társasházak élete februártól

Jövő év február elejétől a társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők látják el, a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényhez a zárószavazás előtt beadott módosítást december közepén szavazta meg a parlament.

Erste: jönnek megszorítások 2014-ben is
Magyarországon a választások után költségvetési megszorítások jöhetnek, de a devizahitelesek problémáira is végleges megoldás születhet - áll az Erste csoport legfrissebb elemzésében.

Kasszacsere: az utolsó pillanatban tolták ki a támogatást

A nemzetgazdasági miniszter az utolsó pillanatban módosította a pénztárgép támogatási rendeletet: a vállalkozók jövőre is csökkentett áron juthatnak pénztárgéphez. Az állam gépenként 50 ezer forintos támogatást biztosít a kasszacseréhez. A miniszter az adatkapcsolat tekintetében döntött a rögzített hatósági ár bevezetéséről is, amely lényegesen csökkenti a kereskedők, a vendéglátó iparban dolgozók online pénztárgéppel kapcsolatos üzemeltetési költségeit.

Címkék:
pénzcentrum.hu,