Diákhitelesek, figyelem! Csak egy nap van hátra az októberi hiteligénylési határidőig

Pénzcentrum2013. október 14. 15:32

Holnapig, október 15-ig adhatja le Diákhitel igénylését az, aki november 15-ig pénzhez szeretne jutni. A 7,5 százalékos kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevők a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2-ben is részesülhetnek. Az idei évtől egyszerűbbé vált az igénylés: a hallgatók a felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein keresztül is elindíthatják az ügyintézést - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Diákhitel Központ.

Aki még nem vett fel Diákhitelt az őszi félévben, de november közepén hozzá szeretne jutni a kért összeghez, még egy napig, október 15-ig adhatja le Diákhitel igénylését. Azon hallgatók számára, akik a határidőt követően intézik ügyeiket, leghamarabb december közepén kerül folyósításra a megigényelt összeg.

A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő. Képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető, melyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató önköltségi díja, mely összeg közvetlen a felsőoktatási intézményhez érkezik.

 

Címkék:
hitel, diákhitel, diákhitel igénylés határidő,