Kivonul egy bank Magyarországról

Pénzcentrum2013. április 2. 13:01

A Banco Popolare és a Magnet Magyar Közösségi Bank kedden aláírta azt a szerződést, amely szerint az olasz bank a magyar érdekeltségét a Magnet Banknak adja el - áll a Banco Popolare közleményében.

A Magnet Bank veszi meg az olasz Banco Popolare magyar érdekeltségeit. A tranzakció összhangban áll az olasz bank stratégiai céljával, amely szerint az olaszországi működésükre koncentrálnak a jövőben. A Magnet Bank pozíciója jelentősen erősödik a lépéssel a magyar piacon.

Az Banco Popolare ügyfeleinek semmit nem kell csinálni abban az esetben, ha ezentúl a Magnet Banknál szeretné tartania a pénzügyeit.

A felvásárlási összeg fél millió euróra tehető és nagyrészt készpénzben kerül kifizetésre. Az ügylet nem lesz jelentős hatással a Banco Popolare konszolidált mérlegére. A Banco Popolare Hungaryt a Banco Popolare 2007-ben vásárolta fel. A BP Hungary eszközeinek értéke 2012-ben 133 millió euróra rúgott, 10 fiókkal működött és 145 dolgozót foglalkoztatott.

A Magnet Bank 18 évre visszanyúló történelme során a fenntartható és társadalmilag felelős bankolásra fektetette a hangsúlyt. A KPMG mint pénzügyi tanácsadó, Clifford Chance mint a Banco Popolare jogi tanácsadója, Mezei Róbert pedig a Magnet Bank jogi tanácsadójaként működött közre az ügylet megkötésében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
hitel, bank, pénzintézet,