Kisvállalati adó: január közepéig dönthetnek a cégek

Pénzcentrum2012. december 6. 16:33

2013. január 15-ére tolja ki a kormány a kisvállalati adóra (kiva) történő jelentkezés határidejét 2012. december 20-ról - jelentette be Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár. A munkahelyvédelmi akcióterv keretrendszerét kiterjesztik a jövőben ebben a körben adózókra is. Az államtitkár egyelőre további részleteket nem közölt.

A kisvállalati adóba (kiva) történő átjelentkezés idejét idén december 20-ról jövő év január 15-ére toltuk ki, hogy több idejük legyen az embereknek dönteni az esetleges átjelentkezésről - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a 2013-as költségvetésről szóló doorstep sajtótájékoztatón.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv keretrendszerét a kivát választók is kiterjesztik, a társasági adóról kivára történő átjelentkezés okozta problémákat pedig orvosolták. Emellett a tárgyi eszközök leírására is lehetőséget ad a kormány, ezek veszteségelhatárolásnak fognak minősülni, és ugyanúgy 10 évre lesznek érvényesek - fejtette ki Balog.

Címkék:
veszteségelhatárolás,