Napok óta stabil a forint

Pénzcentrum2012. október 11. 09:45

Tegnap sorozatban már a harmadik egymást követő nap nem volt igazán hatással a forintra az, hogy külföldön borongós volt a hangulat és egyelőre a mai reggelről is ugyanez mondható el: a főbb határidős európai részvényindexek a spanyol leminősítés után kis hangulatromlást vetítenek előre, de a forint lényegében stabilan erős.

Napok óta láthatóan immunis a borongós hangulatra a forint, amiben a befektetők egy részének azon bizakodása lehet meghatározó, hogy a kormány az elindított kommunikációs kampánya után végül megállapodást köt az EU/IMF-párossal. A tegnapi hitelminősítői megszólalások is ennek szükségességét támasztjuák alá.


A forint az euróval szemben napok óta a 282-284,5 közötti szűk tartományban hullámzik, határozottan romló külföldi befektetői hangulat mellett is. A befektetőket a romló eurózóna reálgazdasági kilátások, az IMF friss globális gazdasági prognózisai (pl. jelentős mérlegfőösszeg-csökkentés a következő 2 évben), illetve a rosszul indult amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon is aggasztja.

Címkék: