Itt a Tesco nagy bejelentése: búcsúzik a legendás márka - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2012. szeptember 30. 17:15

Leállítja népszerű saját márkás termékét a Tesco, a nálunk Gazdaságosként ismert termékek lekerülhetnek az angolszász polcokról - számoltunk be a héten. A legnépszerűbb PIN-kódok listáját is közzétettük, minden 10. embernek a 1234 számjegyek védik a bankszámláját. A lakásvásárlóknak az állami kedvezményeket szedtük össze, a megtakarítókat a csökkenő reálhozamra figyelmeztettük. A pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalója.

Veszélyben a PIN-kódunk? Ilyen egyszerű kitalálni
"Megdöbbentő." Talán ezzel a szóval jellemezhetnénk a legjobban annak a felmérésnek az eredményét, amely több millió bankkártya-tulajdonos PIN-kódjának összetételét vizsgálta. Minden 10. embernek ugyanis az 1234 a PIN-kódja. A dobogó második helyén olyan, nem kevésbé összetett számsorok következnek, mint az 1111 és a 0000.

Itt a Tesco nagy bejelentése: búcsúzik a legendás márka

A legfrissebb brit lapértesülések szerint leállítja az angolszász országokban Value, nálunk (korábban) Gazdaságos néven ismert márkájának forgalmazását a Tesco.


Állami támogatásból kijön a lakás harmada, milliók járnak a fészekrakóknak
Egy jobb helyre, nagyobb lakásba vagy csak egyszerűen kevesebb pénzből költözhetnek új lakásba azok a fészekrakók, akik minden állami támogatást maximálisan próbálnak kihasználni. A kamattámogatással, szocpollal és a lakáskasszával akár 3-4 millió forintot is nyerhetnek a családok, ami egy átlagos lakás értékének akár harmada is lehet.

Egyre kevesebbet kapunk a pénzünk után: csökkennek a banki kamatok

A Monetáris Tanács kamatdöntése után tovább csökkentek a banki betétek kamatai. Egyre kevesebbet kaphatunk a lekötött pénzünk után. Az infláció emelkedésével párhuzamosan a megtakarításaink reálhozama is még inkább csökken, ami nagyban elrettentheti a megtakarítókat és szükséges alternatívát kereshetnek. A nagyobb bankok betéti ajánlatainak változását vettük górcső alá a BankRáció.hu betét összehasonlító oldal segítségével. Hova tegyük a pénzünket, ahol megőrzi értékét?

6+1 energiatipp: így aztán érdemes spórolni
Itt az ősz, megkezdődött a fűtési szezon, s vele hamarosan megérkeznek a jókora gáz-, és villanyszámlák is, melyek kifizetése egyre inkább nehézséget jelent a magyar háztartásoknak. Ugyanakkor a megemelkedő fűtési költségek ellenére is van mód a spórolásra. Néhány takarékossági tanács betartásával, s pár fogyasztói szokás újragondolásával és megváltoztatásával ugyanis rengeteget spórolhatnak a háztartások. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

Adócsalók lehetnek a kisadózók? Rajtuk a bizonyítás terhe

Sajátos jogi megoldást talált ki a Nemzetgazdasági Minisztérium annak megakadályozására, hogy a munkáltatók tömegesen szüntessék meg a munkaviszonyos foglalkoztatást, helyette kisadózóként dolgoztassák alkalmazottaikat. Az adóhatóság mindaddig azt vélelmezi, hogy a kisadózóval 1 millió forintnál nagyobb összegben szerződő valójában munkaviszonyt leplez, amíg annak az ellenkezője nem bizonyosodik be - derül ki a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényjavaslathoz benyújtott költségvetési és számvevőszéki bizottsági módosító indítványból.

Kisadó: újabb meglepő fordulat, ezzel is számolnod kell!

Korlátozott részét lehet csak elszámolni a jövőben a majdani kisadózó vállalkozások által kiállított számlák ellenértékének - derül ki a parlament előtt lévő törvényjavaslat egységesített formába szerkesztett változatából. Az Országgyűlés ugyanis azt a módosító indítványt fogadta el a hétfői szavazáskor, amelynek lényege, hogy a kisadózóval szerződő vállalkozás legfeljebb a költségei, ráfordításai 5 százalékának megfelelő összeg erejéig számolhatja el a kisadózó partnerek számláit.

Lottó-átverés Magyarországon! Ez a legújabb piramisjáték

Valótlan hirdetések jelentek meg a Szerencsejáték Zrt. nevében, amelyeket többen e-mailben kaptak meg az elmúlt hetekben. Átverés, piramisjáték a közösségi lottózás.

Újabb magyar banknál jön az olcsóhitel
Újabb nagyobb banknál érhetőek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az első évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függően.

Címkék: