Így buktak le a boltocskázó uzsorások + videó

Pénzcentrum2012. augusztus 13. 17:01

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya üzletszerűen elkövetett uzsorabűncselekmény bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartásuk mellett - K. Gyula 32 éves, valamint K. Gyuláné 49 éves pándi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak a ormál bolti ár többszörösét, valamint kamatot is felszámolt a hitelbe vásárolt áruért.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2009 óta pándi üzletükben vevőik nehéz anyagi és családi helyzetét kihasználva hitelre adták el az élelmiszereket, ezért cserébe az árukat a normál bolti árhoz képest jóval magasabb áron számították fel, illetve az esetek többségében az adott hónap végén az összesített végösszegre további 10 százalék kamatot számoltak fel. Az egyik sértett például 2009. évtől egészen a gyanúsítottak elfogásáig havi rendszerességgel - a normál bolti áron számolva - körülbelül 30 000 forint értékű élelmiszerért, 85 000 forintot fizetett.

Kattints ide és nézd meg a rendőrség videóját a pándi uzsorások elfogásáról

K. Gyula követélése nyomatékosítása érdekében több "adóst", köztük egy várandós asszonyt is megfenyegetett, amikor azok nem tudtak időben fizetni. A Pest megyei nyomozók egy összehangolt akció keretében 2012. augusztus 9-én anyát és fiát tartózkodási helyükön elfogták. K. Gyula boltjában és lakásában tartott házkutatás során több füzetet foglaltak le a nyomozók, melyekben különböző nevek és mellettük különböző nagyságú pénzösszegek szerepeltek. A rendőrök találtak több tartozáselismerő-nyilatkozatot is. A gyanúsítottakat a Nagykátai Városi Bíróság 2012. augusztus 10-én előzetes letartóztatásba helyezte, velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

 

Címkék: