Erős forinttal kezdjük a hetet

Pénzcentrum2012. július 30. 10:02

A szerdától péntekig látott forintszárnyalás nagy részét sikerült ma reggelig megőriznie a magyar fizetőeszköznek, így az euróval szemben 281 körül kezdődött a hét a bankközi piacon. Ez továbbra is tízhavi csúcs közvetlen közeli árfolyamot jelent. Ma lényeges makroadat sem hazánkban, sem külföldön nem jelenik meg, így elsősorban hangulati alapú lehet a kereskedés, amelyet a folytatódó amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon adatai is befolyásolhatnak.

A múlt hét közepi jelzések az Európai Központi Bank felől (hajlandók a rugalmasabb válságkezelésre) továbbra is fenntartotta a pozitív befektetői hangulatot a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, igaz arról egyelőre nincs hír, hogy az EKB elnöke találkozott-e már a német jegybankelnökkel és ha igen, akkor annak a találkozónak ki lett az eredménye. Arról viszont érkezett hír a hétvégén, hogy a német pénzügyminiszter újra határozott üzenetet küldött a görögöknek az engedmények elutasítása terén.

Ma reggel semleges közeli a hangulat a vezető európai és amerikai tőzsdeindexeknél, az euró sem mozdult péntek estéhez képest a dollárral szemben 1,23 közvetlen közeléből. Ebben a külső környezetben a forint is lényegében ott kezdte a hetet, ahol pénteken befejezte, azaz 281 körül az euróval szemben.

Címkék: