Idei csúcsán a forint: 300 forint alatt!

Pénzcentrum2012. január 23. 15:10

Idei csúcsára ugrott hétfőn a forint: az euróval szemben 304-ről 300,5-301 közöttig süllyedtek a jegyzések 3 óráig, 4 óra után nem sokkal már 300 forint alatt kereskedtek a devizával.

Délelőtt óta több hullámban, összességében jelentősen erősödött a forint, amelynek nyomán az euróval szembeni jegyzések egészen 299,5-ig buktak a bankközi piacon. Utoljára december 21-én volt ilyen erős a magyar fizetőeszköz. A mozgás egyrészt a görög híráramlás által keltett általános nemzetközi piaci optimizmussal, másrészt a holnapi Orbán-Barroso talákozó előtti felfokozott befektetői várakozásokkal függ össze. Amint beszámoltunk róla: reggel óta jókora esést szenvedett el a dollár az euróval szemben a görögországi híráramlás eurót erősítő jellege miatt.


Utoljára december közepén volt ilyen erős a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben.

A dollár reggel óta látott esése és a forint erősödése a dollár/forint keresztben is nagy változást hozott: a jegyzések a reggeli 236-ról 231-ig estek, míg a frank/forint kurzus december közepe óta először bukott meggyőzően a 250-es szint alá a bankközi piacon.

 

Címkék: