Ezen múlik a megállapodás az IMF-fel?

Pénzcentrum2012. január 12. 08:35

A Népszabadság meg nem nevezett kormányzati szereplőre hivatkozva azt írja, hogy nincs alternatívája az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodásnak. Az Index ugyanakkor szintén kormányzati forrásokból úgy értesült: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja az Országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza.

A kormány, állítása szerint, most arra vár, hogy az Európai Bizottság konkrétan jelölje meg, hogy a törvényeken belül mely pontokat kifogásolja - olvasható a Népszabadság mai számában. A meg nem nevezett kormányzati szereplő úgy fogalmazott: a kabinet 10 százalékot engedhet presztízsveszteség nélkül az Európai Bizottság által kifogásolt jogszabályokból.

Az Index kormányzati forrásokra hivatkozva ugyanakor azt írja: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja a magyar országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza. A meg nem nevezett forrás hozzáteszi: a jövő hétig biztosan kivár a kormány, megvárja, melyek azok a konkrét paragrafusok, amelyek nem tetszenek az Európai Bizottságnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a kormány készen áll minden észrevétel és javaslat megvitatására az Európai Bizottsággal és az IMF-fel, és elkötelezett a tárgyalások sikeres lefolytatása mellett. Mint ahogyan a Magyar Kormány részéről korábban is elhangzott, az IMF-fel jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése.

"Megerősítjük az IMF által megfogalmazottakat, miszerint a jelenlegi tárgyalásoknak nem tárgya egy hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése." - fogalmaznak a közleményben. az IMF-fel történt washingtoni egyeztetések eredményéről jövő héten számol be a kormánynak Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: