Ismét eltűnt egy olcsó forinthitel

Pénzcentrum2011. november 23. 17:27

Szerdától megemelte lakáscélú, végtörlesztésre is alkalmas forinthitelének díját az eddig legolcsóbbnak számító Volksbank - tudta meg az Origo. Ez azt jelenti, hogy alig kínálnak már 10 százalék alatti teljes hiteldíjmutatóval (THM) kínált forinthitelt a bankok a végtörlesztők számára.

A szerdán életbe léptetett új banki hirdetmény szerint a volksbankos jelzáloghitelek THM-je durván 1,3 százalékponttal emelkedett meg, ez pedig azt jelenti, hogy már nem kapható a bankban 10 százalékos thm alatti forinthitel. A korábbi kondíciók mellett a végtörlesztésre alkalmas lakáscélú termékek 9,27, illetve 9,3 százalékos thm mellett voltak elérhetők (10 millió forintos hitelt és 20 éves futamidőt feltételezve), az új kondíciók szerint (2011. november 23-tól) viszont már csak egyféle kiváltó hitel létezik, és ennek thm-je 10,52 százalék.

Emelkedett az értékbecslési díj is, és valamennyi forinthitel folyósításának feltétele lett, hogy az ügyfél számlájára havonta legalább 200 ezer forint érkezzen. A Volksbank egy hónapos kamatperiódus mellett kínálja a lakáshiteleit, aki tehát korábban, a mostani kamatemelés előtt kötött szerződést, az legkésőbb egy hónap múlva megérzi a drágítást.

A BankRáció.hu legfrissebb thm-rangsorában még most sem áll nagyon rossz helyen a Volksbank, a top 5-ös listában csak az FHB és a Gránit Bank előzi meg.

 

Címkék: