40 éves nyugdíj, a képviselők fele szabotál - Heti összefoglaló

Pénzcentrum2011. augusztus 21. 19:00

Péntek óta lehet kérvényezni az árfolyamrögzítést a bankoknál, tumultus nincs, de a kormány végre tisztázott néhány kérdést. Az ócsai telepről is egyre többet tudunk, de vajon megéri majd felépíteni? Különadó körül is áll a bál, a képviselők fele nem fizet. A 40 éves nyugdíjasok száma 22 ezer fölött van. Ez történt a héten, heti összefoglalónk.

A frankhitelesek megnyugodhattak a héten, bár nagy döntést kell hozniuk: kérjék az árfolyamrögzítést?

Mélyben a svájci frank árfolyama: örülhet, aki ma törleszt!

Havi mélypontjára, a 240-es szint alá süllyedt a svájci frank árfolyama. 

Mégis gyerekeink nyöghetik majd devizahitelünket

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap cáfolta azt a - Portfolio.hu által kormányzati forrásokból vett és részletesen elemzett - értesülést, miszerint az árfolyamrögzítés hároméves időszakát követően az aktuális piaci árfolyammal számolt törlesztőrészlethez képest maximálnák 15%-ban a havi teher növekedését. Az államtitkár szavaiból kiderült: az emelkedés az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztőrészlethez képest nem lehet nagyobb 15%-nál. A rendszerbe való belépéshez kapcsolódó közjegyzői díjakat a Magyar Nemzet szerint a bankokkal fizettetnék meg.

Akik már nem tudják fizetni a hetelüket meg költözhetnek, de megéri egy egész falut építeni nekik?

Pénzkidobás az ócsai telep? Milliárdokat buknak az adófizetők

Megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon megéri-e bedőlthiteles-telepet építenie a kormánynak Ócsán. Mindazonáltal érdemes megvizsgálni, hogy a projektre szánt büdzséből hány problémásnak minősülő devizahitelt tudna átvállalni a magyar állam, és így hány ingatlan kerülhetne a Nemzeti Eszközkezelő fennhatósága alá.

Nyugdíjból nehéz hitelt törleszteni, 22 ezer nő mégis elment 40 év után.

40 év utáni nyugdíj: nem örülhet mindenki...

A friss számok szerint 22 ezer nő kapja jelenleg a 40 év jogosultsági idő alapján járó nyugellátást, átlagosan havi 94 ezer forintot. A januárban életbe lépett szabályozás szerint 40 év jogosultsági idő után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők és megkapják a teljes jogú öregségi nyugdíjat - igaz, a rendszerben van egy apróbb "kellemetlenség" is.

Egy jó hír azoknak, akik még csak gyűjtögetnek a nyugdíjas éveikre.

Mégis azok járhatnak jól, akik a magánnyugdíj-pénztárban maradtak

Azoknak is járna állami nyugdíj, akik magánnyugdíj-pénztári tagok maradtak - áll az origo által megszellőztetett alkotmánybírósági határozattervezetben. Ha a taláros testület így döntene, nagy kérdés lenne, milyen lépéseket tehetnének azok, akik jogfenntartó nyilatkozatot írtak alá, mely szerint kényszer hatására léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Különadó: képviselők tömege szabotálja a bevallást

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Országgyűlési képviselők is szép számban szabotálják a 98 százalékos különadó-bevallást: 85-en nem tettek eleget kötelezettségüknek a július 31-ei határidőig - derül ki az adóhatóság által a Pénzcentrum.hu megkeresésére készített kimutatásból.

Egy jó befektetés...

Szuperolcsó lakások a pesti belvárosban

A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a főváros pesti oldalán fekvő, belső kerületek ingatlanpiacát, különös tekintettel a tégla építésű, társasházi lakásokra. Korábbi, "Filléres lakások a pesti belvárosban" című cikkünkben már részletesen foglalkoztunk az V., a VI., valamint a VII. kerületekkel. Jelen cikkünkben a VIII., a IX., és a XIII. kerületeket vesszük górcső alá.

... és a befektetésed védelme?

Vipera, pisztoly, sokkoló - ennyibe kerül, hogy megvédd az otthonod

Sokan tartanak attól, hogy a szociális rendszer átalakítása miatt Magyarországon is megromlik a közbiztonság. Ha a most Londonban zajló eseményekhez hasonlókra nálunk talán nem is kell számítani, nem lehet kizárni, hogy az elszegényedett, elkeseredett emberek nagy számban tévednek a bűn útjára. Körbejártunk néhány fegyverboltot, hogy megtudjuk: a magukat és szeretteiket védeni kívánó polgárok milyen legális eszközökkel védekezhetnek és ezek beszerzése mennyibe kerül?

Vigyázz vásárlás közben!!! 

Veszélyben a PIN-kódunk: ez a legújabb trükk!

A PIN-kód lenyúlásának rendkívül egyszerű módjára hívja fel a figyelmet a Gizmodo technológiai portál: hőkamerás módszerrel illetéktelenek könnyedén hozzájuthatnak titkos adatunkhoz.

Nagyot ugrott az online vásárlók aránya

Látványosan megnőtt az online vásárlók aránya a 18-64 éves aktív internetezők körében, elsősorban a közösségi vásárlást kínáló oldalak térhódításának köszönhetően - derül ki egy friss felmérésből. Más prognózisok szerint lassan már a bolti eladók is veszélyeztetett fajnak számítanak.

 

Címkék: