Óvatosan a Balatonnál: veszélyes lehet a fürdőzés!

MTI2010. június 11. 17:02

A vízi rendőrök felkészültek az idei első, nagy tömegeket vonzó balatoni hétvégére. A néhány napja tartó fürdési szezonban már nyolc embert kellett kimenteni - közölte Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőhelyettese pénteken az MTI-vel.

Nagy Jenő elmondta, hogy péntekre 23 fokosra melegedett a tó vize, kánikulai meleg várható a következő napokban is, így nagy tömegeket várnak a Balatonhoz. A vízi rendészet az ezzel járó feladatokra felkészült, állománya és eszközei bevetésre készen állnak.

A Balatonnál az elmúlt két napban már több gondot okozott a feltámadó déli szél. Vízibiciklisek, szörfösök és úszók sodródtak el a déli parttól, és szorultak mentésre, egy kisvitorlás pedig árboctörést szenvedett.

A kapitányhelyettes felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén is a déli szél lesz az uralkodó, a déli partról való besodródás veszélyével.

Hangsúlyozta, senki ne kezdjen el üldözni a mély vízbe elsodródó gumimatracot vagy labdát, mert az felesleges kockázatokkal járhat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Figyelmeztetett arra is, hogy még nem melegedett át teljesen a Balaton, az alsóbb vízrétegek több fokkal is hidegebbek lehetnek, ezért vízbe ugráskor, vízbe eséskor izomgörcs vagy a váratlan keringési problémák léphetnek fel.

Címkék: