Tudatosabban költünk: negyedév alatt közel 2 milliárd kártyahasználat!

Pénzcentrum2010. május 5. 11:32

Az elektronikus fizetés térnyerését jelzi a MasterCard Europe ma kiadott első negyedéves üzleti eredménye. A kártyatársaság jelentése szerint az európai fogyasztók 14,1 %-kal többször használták a MasterCard® kártyájukat, mint 2009 azonos időszakában.

"Jól kezdődött az év a MasterCard számára - nyilatkozta Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke - jóllehet a gazdasági válság hatására a fogyasztók tudatosabban költenek, és tudatosabban választják ki, melyik kártyaprogramot használják. Ezért arra törekszünk, hogy minél személyre szabottabb termékeket alakítsunk ki mind a hitel, mind a betéti kártya területen. Kiemelt szerepet kaptak a kártyaprogramokhoz csatolt hűség- és jutalom-programok, valamint a személyes pénzügyek követését segítő szolgáltatások is."

2010 első negyedévében Európában a MasterCard teljes dollárban számított forgalma 11,9 %-kal nőtt; a kártyás vásárlások összértéke 13,1%-kal számuk 14.1%-kal lett magasabb, mint 2009 első negyedévében. Ami a készpénzfelvételek számát illeti, itt 9,1%-os növekedés volt tapasztalható összevetve az előző év hasonló időszakával.

Az internetes vásárlásokkal együtt 2010. január 1-től március 31-ig több mint 1,7 milliárd vásárlási műveletet hajtottak végre MasterCard-márkájú kártyáikkal az európai kártyabirtokosok. A vizsgált időszakban összesen 200 millió MasterCard-márkajelzésű kártya volt forgalomban (a Maestro® és a Cirrus® márkájú kártyákat nem ideértve) Európában, ami 4,7 %-os éves növekedést jelent. Jelenleg világszerte 30,2 millió, Európában 8,9 millió elfogadóhelyen lehet fizetni MasterCard kártyákkal.

Címkék: